Poliranje avta ustvari videz novega avtomobila

Redna skrb in nega avtomobila sta osnovi, ki zagotavljata dolgo življenjsko dobo vašega jeklenega konjička. Kako pogosto poskrbite za poliranje avta, več informacij o tem lahko najdete tudi na www.rovando-cars.si/nega-vozila/poliranje/, in zakaj je pomembno, da za poliranje redno skrbite, preverite skupaj z nami.

Zakaj je poliranje avta tako pomembno?

Poliranje avta sodi med osnovna opravila za katera bi moral večkrat letno poskrbeti vsak ljubitelj svojega jeklenega konjička. Poliranje namreč pripravi površino vašega vozila na voskanje, poskrbi za odpravo manjših prask na vašem vozilu ter odstrani nečistoče, ki bi lahko  poškodovale vaše vozilo, z njegove površine. Na ta način torej poliranje poskrbi za estetski videz vozila, ki v resnici predstavlja prvo ogledalo svetu.

Za kateri način poliranja naj se odločim?

V osnovi ločimo med osnovnim, srednjim in zahtevnim poliranjem vašega vozila. Od stopnje poliranja je seveda odvisna tudi cena poliranja in seveda rezultati, ki jih s poliranjem pri izvajalcih teh storitev dosežete. Osnovno poliranje odstrani manjše praske ter vrne sijaj vozila, srednje odstrani že več prask ter doda globino in sijaj vašemu vozilu. Najzahtevnejše je zahtevno poliranje, ki odstrani praske s površine vašega vozila (če le te niso prodrle skozi lak!) ter vaše vozilo zaščiti pred zahtevnimi vremenskimi pogoji.

 

poliranja avta

 

Pogosto se lastniki vozil znajdejo pred dilemo – izbrati voskanje ali poliranje, nekateri pa celo mislijo, da gre za isti postopek, čeprav to ni res. Poliranje pride na vrsto pred voskanjem in nudi bistveno večjo zašito pred vremenskimi pogoji. Če se namreč odločite samo za voskanje, boste vaše vozilo sicer zaščitili pred vremenskimi vplivi, vendar le za krajše obdobje. Pri poliranju pa je ta zaščita bolj dolgotrajna.

Naj za poliranje poskrbim sam ali poiščem izvajalca teh storitev?

Ta odločitev je povsem vaša, je pa zagotovo enostavnejše in bolj varno, da postopek vodijo osebe, ki imajo na voljo primerno opremo, izkušnje ter za svoje delo tudi odgovarjajo.