Pisarniški stoli SpinaliS: Ključ do zdravja in produktivnosti

Živimo v tehnološko naprednem svetu, kjer se skorajda vse izvaja preko sodobnih tehnologij in spleta. To pa je posledično privedlo k temu, da je večina izmed nas po več ur izpostavljena sedenju za računalnikom. Čeprav se to, da lahko delamo praktično vse preko računalnika na prvi pogled zdi nekaj dobrega in sodobnega, pa večurno sedenje na stolu terja tudi svoj davek. Če sedimo na neustreznem pisarniškem stolu lahko namreč to pusti posledice na naši produktivnosti in kasneje tudi na zdravju. Da do tega ne bi prišlo, so nujna izbira kakovostni pisarniški stoli, ki so ergonomsko oblikovani in ponujajo aktivno sedenje.

V tem članku bomo predstavili pisarniške stole SpinaliS, ki si jih lahko ogledate tukaj:
Spinalis.si. Raziskali bomo tudi, zakaj je izbira pravega stola ključnega pomena za zdravje hrbtenice ter kako ergonomski stoli vplivajo na produktivnost na delovnem mestu.

Aktivno sedenje, ki krepi mišice in izboljša držo

Pisarniški stoli SpinaliS se uvrščajo v sam vrh profesionalnih pisarniških stolov. K temu jim pripomore predvsem njihova posebna zasnova, saj so oblikovani tako, da tudi pri večurnem sedenju ne škodujejo zdravju. Za razliko od običajnih pisarniških stolov namreč omogočajo aktivno sedenje, ki ne škoduje hrbtenici. Se sprašujete kako?

Aktivno sedenje je sodobna zasnova stola, ki deluje po principu velike terapevtske žoge. To pomeni, da se ob sedenju na Pisarniškem stolu SpinaliS stalno nekoliko premikamo in smo aktivni, tako kot če bi sedeli na terapevtski žogi. Ti stoli so namreč izredno mehki in se cel čas nekoliko gibajo v levo in desno smer. In če jih želimo ohraniti na določenem mestu, smo skorajda primorani stisniti naše mišice in se vzravnati, kar pomeni, da smo praktično stalno v pogonu. Na tak način pa imamo posledično hrbtne in trebušne mišice okrepljene, vezi ostajajo bolj prožne, točkovnih obremenitev na hrbtenico pa ni.

Stalno gibanje in krepitev mišic nato vodi tudi v boljšo držo, lepo oblikovano postavo, več vzdržljivosti in boljše splošno počutje. Pisarniški stoli SpinaliS lahko torej povemo, da poskrbijo za zdravje telesa in duha ter so več kot zgolj stoli – so način življenja.

Pisarniški stoli

Ergonomska opora, ki nudi sprostitev in odpravi bolečine

Ampak to še ni vse, pisarniški stoli SpinaliS se lahko hkrati pohvalijo tudi s posebno ergonomsko obliko in oporo za hrbet. Ti omogočata, da se poleg aktivnega sedenja na stolu lahko hkrati tudi spočijemo. Ob večurnem sedenju in gledanju v računalnik, namreč vsakomur sede kratek oddih oziroma sprostitev, kajne?

Ergonomska opora, ki jo imajo pisarniški stoli SpinaliS deluje tako, da nudi hrbtenici med sedenjem posebno podporo. To pomeni, da se lahko sprostimo, brez da bi se pri tem sklenili v hrbtenici oziroma dali v nepravilen položaj. Stol bo namreč hrbtenico ustrezno podprl in poskrbel, da bomo ohranili pravilno držo. Če je drža pravilna in se hrbtenica ne krivi, pa so manj obremenjena tudi vretenca in je posledično manj bolečin v hrbtu.

Boljše počutje, ki vodi v večjo produktivnost

Stalno gibanje, sprostitev, boljša drža, ustrezna ergonomska podpora in nič bolečin – vse to torej dodobra opiše pisarniške stole SpinaliS. Hkrati pa opiše tudi to, da se s pomočjo vseh teh dejavnikov boljše počutimo, v telesu imamo boljšo prekrvavitev ter več energije in koncentracije.

Vse to pa posledično vodi tudi v to, da poskrbijo pisarniški stoli SpinaliS za boljšo produktivnost na delovnem mestu. S prekrvavljenim telesom, močnimi mišicami in energijo lahko namreč delamo s polno paro in izpolnimo vse naloge, ki smo si jih, ali so nam bile zadane.

Pisarniški stoli

Na voljo pisarniški stoli različnih oblik in barv

Je torej sploh še potrebno kaj dodati? Pisarniški stoli SpinaliS bi morali zagotovo biti v vsaki pisarni, pa tudi domu. Primerni so namreč praktično za vse, ki sedijo več kot dve uri na dan. To pomeni tudi za otroške kotičke, za mladostnike, ki se veliko učijo ter celo za delavnice in ordinacije.

Da ustrezajo res vsem, so na voljo v številnih različnih modelih in barvah ter v različnih cenovnih rangih. Nekateri modeli so na primer na voljo že za okrog 500 evrov, spet drugi modeli pa se povzpnejo tudi do 900 ali celo 1.200 evrov, kar je seveda odvisno predvsem od vaših potreb in želja.

Izbirate lahko na primer med različnimi nasloni in višinami stola, za malo višje osebe so recimo na voljo višji nasloni in več višin, za otroke nekoliko nižji nasloni in manj višin. Podobno je tudi pri materialih, na voljo so tako prestižni materiali, na primer usnje, kot tudi popolnoma običajni materiali. Izberete si lahko celo to, kako podložen sedež si želite imeti, da vam bo najbolj udobno. Na tak način se lahko stoli SpinaliS res najbolj optimalno prilagodijo vsakemu tipu telesa in namembnosti ter poskrbijo za prijetno sedenje kjerkoli in kadarkoli.

Možen enotedenski brezplačen preizkus

Ne glede na to, kateri pisarniški stol SpinaliS boste izbrali, pa vam v podjetju Spinalis.si zagotavljajo, da so njihovi pisarniški stoli odlične kakovosti, izredno uporabni, prijazni do zdravja in z dolgo življenjsko dobo.

Če niste prepričani, kateri stol bi bil primeren za vas, se lahko obrnete tudi direktno na njih, saj ponujajo ustrezno svetovanje ter brezplačni enotedenski preizkus stolov v udobju vašega doma ali pisarne.

Kaj torej še čakate? Naj se udobno sedenje z zdravo hrbtenico in dobrim počutjem začne.