Zbiljsko jezero ali labodje jezero

Ko so topli dnevi, iščemo večkrat ideje za izlete. Tako smo mala država, ampak včasih ne vemo kam se podati. Ena od zanimivih destinacij je tudi Zbiljsko jezero, ki je zelo znano po labodih. Nekateri ga tudi imenujejo labodje jezero, saj tukaj lahko vidimo ogromno labodov na enem kupu. Obisk jezera je za popoldanski sprehod nekaj sproščujočega, naredimo lahko lep sprehod, se naužijemo lepot ter nekaj na koncu spijemo. Kje se Zbiljsko jezero nahaja in kaj vse še lahko doživimo pa si preberite na spletni strani.

Zbiljsko jezero je vedno bolj obiskano jezero pri nam. obišče ga ogromno družin ali parov. Družne z otroki ga obiščejo zaradi labodov. Otroci ob labodih zelo uživajo, prav tako mi straši. Naredimo lahko ogromno fantastičnih fotografij, saj je narava tukaj res posebna.

Danes res ni težko poiskati in se zapeljati do cilja težko. Saj nas Google navigacija pripelje povsod kamor mi hočemo. To lahko naredimo tudi tukaj, najbolj enostavna rešitev. Drugače pa leži v kraju Zbilje, blizu Medvod. Vsi kateri so iz Ljubljane jim je to znano. Vsi drugi pa tudi nimamo daleč do tja in se lahko odpravimo po poldanskem kosilu na en prelep izlet.

Zbiljsko jezero

Zbiljsko jezero je umetno akumulacijsko jezero, ki je nastalo leta 1953. Ko so gradili hidroelektrarno Medvode, so zajezili reko Savo in tako je nastalo Zbiljsko jezero. Široko je vse od 40 pa vse do 250 metrov. V samem jezeru živi ogromno različnih vrst rib. Kot pa sem že omenila najbolj znano pa je po labodih. Vsi tisti, ki so tukaj že bili, vedo zakaj to govorim. Če še niste nikoli obiskali Zbiljskega jezera, je sedaj pravi čas, da se odpravite.

Jezera so znana, da jih lahko obhodimo. Tukaj to ni mogoče. Lahko pa si izposodite leseni čoln, ter se po jezeru popeljete. Imate tudi restavracijo, kjer se okrepčate ter imate prelep razgled na jezero ter bele labode.