Udobna Posteljnina za kvalitetno spanje

Posteljnina je del našega ležišča s katerim se pred spanjem pokrijemo. Več o posteljninah pa si lahko preberete na http://www.doberspanec.si/posteljnina/ in si ogledate široko izbiro modernih posteljnin.

Posteljnina

Kakovosten spanec je pomemben dejavnik za zdravo življenje in vsakodnevna jutra napolnjena z energijo. za dober in prijeten spanec pa je poleg dobro izbrane in kvalitetne vzmetnice, kvalitetnega vzglavnika potrebna tudi izbira ustrezne posteljnine. posteljnina nas greje in nam pričara občutek udobja ter svežine v vsakodnevni uporabi neglede na kratek počitek ali dolg in udoben spanec. Pomankanje spanja ima lahko negativno učinke, ki občutno vplivajo na naše vsakodnevno življenje in delovanje našega telesa. Na kakovosten spanec poleg udobne in kvalitetne posteljnine vplivajo tudi drugi dejavniki kot so na primer primerna sobna temperatura, prezračenost in primerna zatemnitev.

Dandanes lahko posteljnino dobimo v raznovrstnih materialih in vzorcih, ki naše želje in potrebe povsem zadovoljijo s tem pa polepšajo naše spalne prostore z svojimi dizajni. Najbolje izbrana posteljnina je izdelana iz naravnih materialov, kot so bombaž, svila ali lan. Ti vendarle omogočajo da naša koža ponoči diha, hkrati pa vpijajo vlago, ki jo telo čez celoten dan izloča. Z izbiro naravnih materialov pa se lahko izognemo tudi neprijetnim reakcijam kože na blago, različnih alergij in srbečic.

Glede na čas v letu pa moramo vedeti, da je izbira posteljnine povezana tudi s letnimi časi in različnimi vremenskimi obdobji. Bombažni saten nam v poletnih časih nudi hladilne učinke zaradi svojih zračnih vlaken, ki dobro vpijajo vlago. Za mrzle zimske dni pa je najboljša izbira posteljnina izdelana iz bombažne tkanine, ki ji rečemo flanel. Flanelasta posteljnina je najbolj priljubljena v zimskim časih saj zaradi gostega tkanja oddaja veliko toplote in ponuja pravo udobje. Pred nakupom posteljnine moramo preveriti velikost posteljnine saj se mora ujemati z merami vaše postelje. Za unikatno in enostavno namestitev pa si lahko nakupite tudi jogi rjuho iz 100-odstotnega jerseja, ki se prilega vsem velikostim.