Dober ortodont

Poravnava zob je danes vedno bolj pogosta in to ni več samo pri najstnikih. Tudi starejši ljudje se odločajo zanjo, zaradi funkcijskih izboljšav pri žvečenju in grizenju hrane, ravno tako pa zaradi dolgoletnih želja po tistem lepem nasmehu. Zaradi tega je zobna poravnava danes vedno bolj zaželeni tudi pri odraslih osebah. Danes so na voljo hitrejše in tudi manj vidne ortodontske metode, tudi te so razlog zakaj se danes za poravnavo zdravih zob odločijo tudi starejše osebe. Vsekakor pa je poravnava zob nekaj, za kar je nujen zares dober ortodont, tega pa vam zagotavlja dentalna ordinacija Clarus-dental.

ortodont

Poravnava zob je omogočena s pomočjo zobnega aparate. Izvajajo jo ortodont. Dentalna ordinacija Clarus-dental vam nudijo tudi fiksne zobne aparate, ki imajo nosilce v barvah zob ali pa so prozorni (temu pravijo Damon sistem) in pa tudi zobni aparat Incognito, ta je skrit v notranjosti. Ponujajo pa vam tudi nevidne zobne aparate Invisalign, ta je poznan po celem svetu in velja za eno izmed najboljših inovacij v sami ortodontiji. Kriv oziroma neustrezen položaj zob, za katerega je potreben ortodont, se popravlja s pomočjo uporabe zaporedja prozornih plastičnih folij (opornice – alignerji). Prednost tega sistema, je ta, da vam omogoča premike zob brez lokov in bracketov, ki pa so pri klasičnem fiksnem zobnem aparatu pritrjeni na vaše zobe. Ravno tako pa so opornice snemljive, kar je pa tudi ogromna prednost pri pomembni vsakodnevni ustni higieni, ta je pa v času otrodontskega zdravljenja še kako zelo pomembna. Velika prednost nevidnega zobnega aparata Invisalign je tudi ta, da vas ta ne bo oviral pri vašemu hranjenju, saj ga lahko takrat enostavno snamete in jeste brez težav.

Zagotavljamo vam da bo ortodont pri dentalni ordinaciji Clarus-dental zares lepo poskrbel in vam prijazno pomagal. Vsekakor pa jih povprašajte vsa vprašanja, ki jih imate saj vam bodo tam zaposleni z veseljem pomagali in vam svetovali.