Odprava bolečin v hrbtenici – začnite ob prvih znakih

Se tudi vi srečujete z bolečinami v hrbtenici, zaradi sedečega načina dela, potem je skrajni čas za – odprava bolečin v hrbtenici. Dandanes so bolečine v hrbtenici zaradi sedečega dela računalničarjev, programerjev in vseh pisarniških delavcev, ki nezavedno več ur brez prekinitev in vstajanja sedijo pred zasloni, vedno bolj aktualna nadloga, ki se odraža poleg bolečin tudi v zmanjšani gibljivosti sklepov.

odprava bolečin v hrbtenici

Odprava bolečin v hrbtenici naj se začne takoj, ko se pojavijo prve bolečine, še bolje pa bo, če poskrbite za preventivo.

Odprava bolečin v hrbtenici – največ bolečin v vratu in križu
Dolgotrajno sedenje v istem položaju zelo slabo deluje na hrbtenico in povzroča bolečine v hrbtenici, lahko tudi v rokah, ramenih in nogah. Povečan pritisk je tudi na hrbtne mišice in diske. Prav medvretenčne ploščice nosijo maso telesa in prenašajo obremenitve na vzdolžno os hrbtenice, ki nimajo lastne prehrane in so odvisne od stalnih sprememb položaja hrbtenice – menjaje raztezanja in stisnjenja, kar prispeva k metabolizmu medvretenčnih ploščic. Gibanje je ključ do rešitev.

Odprava bolečin v hrbtenici – priporočila
V primeru, da je vaše delo sedeče, potem upoštevajte naslednje predloge:
• sedite na ergonomskem stolu v pravilnem položaju,
• stopala imejte na tleh in med sedenjem ne prekrižajte nog,
• večkrat vstanite in se malce sprehodite, redno zračite prostore,
• telo hidrirajte z vodo, privoščite si popoldanski počitek na soncu za zadostne količine D vitamina,
• izvajajte raztezne vaje in zraven povabite še sodelavce,
• v prostem času se dovolj gibajte na svežem zraku, vsaj 300 minut na teden,
• poiščite dobrega terapevta, ki bo z nasveti in terapijami poskrbel, da bo vaše telo ponovno v ravnovesju.

Predlagamo vam, da obiščete Vita spa, kjer vam bodo izkušeni terapevti pomagali v primeru bolečin v hrbtenici, saj je odprava bolečin v hrbtenici možna s pomočjo različnih terapij in fizioterapij. Zato ne odlašajte in kontaktirajte Vita spa in si rezervirajte termin ter s pomočjo terapij odpravite bolečine enkrat za vselej oz. jih preprečite še preden se pojavijo.