Krožne žage delo opravijo hitreje

Ste že kdaj naredili kakšno manjšo omaro ali kaj podobnega sami? Radi ustvarjate z različnimi materiali? V vsaki bolje založeni tehnični trgovini najdete pester izbor izdelkov za mojstre, od žag, kladiv, brusilnikov in še veliko drugih stvari. Krožne žage so gotovo eden izmed bolj uporabnih in vsestranskih orodij, ki gotovo ne sme manjkati v nobeni domači delavnici.

Krožne žage so namenjene domačim in poklicnim mojstrom, ki želijo stvari narediti kakovostno in natančno, a vseeno hitro. Z njimi lahko žagate vse vrste lesa, različnih debelin in velikosti. Prednost krožnih žag je, da so lahko prenosljive, saj so manjše dimenzije, na voljo pa so po ugodnih in vsem dostopnih cenah.

krožne žage
Tehnologija je šla danes na vseh področjih bliskovito hitro naprej, zato je danes obdelovanje lesa mnogo lažje, kot je bilo nekoč. V preteklosti so morali vsak kos lesa obdelati na roke, kar je bilo zamudno in naporno delo. Si predstavljate, koliko časa so porabili, da so naredili en sam stol? danes gre vse to hitreje, saj imamo na voljo različne stroje in orodja, s katerimi si lahko pomagamo. Krožne žage so res priročne, saj lahko z njimi žagate pod različnimi koti, sami pa lahko spreminjate tudi globino reza. Pred nakupom se dobro pozanimajte, kakšna krožna žaga bi bila za vašo uporabo najprimernejša. Natančno preberite vse tehnične podrobnosti, upoštevajte pa tudi, kako pogosto boste žago rabili. Preverite, kakšno moč ima določena krožna žaga, koliko je težka, kolikšno število vrtljajev omogoča in podobno. Žago primite tudi v roke, da vidite, če vam ustreza, če dosežete vse gumbe, jo lahko držite …, saj to vse vpliva na kakovost vašega dela.

Ko že kupujete krožno žago, morate kupiti še ustrezen žagni list. Listi se razlikujejo po številu zob, zato izberite takšnega, ki bo ustrezal vašim opravilom. Čeprav je primarna funkcija krožnih žag žaganje lesa, lahko s pravim žagnim listom žagate tudi druge materiale.