Namakalni sistemi vam rešijo vrt in vaš čas

Namakalni sistemi so v  vročih in sušnih dneh nujni za preživetje rastlin. To velja tako za pridelke, kot sadje in grmovnice ter travo, vrt, nasade in okrasno rastlinje. Brez tega bi bilo zelo težko, ker bi morali vsako jutro ali na dva dni zjutraj pred soncem vse rastline ročno zaliti, kar je res naporno delo, ki jemlje preveč časa. Poleg tega je dobro, da se namaka ponoči, ko je tema in najhladnejše, kar namesto vas zagotovi namakalni sistemi za vaš vrt, vaše nasade ali živo mejo ter okrasne rastline in za drevesa. Te sisteme lahko postavite tudi sami, potrebujete le cevi ni priključke ter časovnik oziroma uro, ki bo vklopila in izklopila vodo, ko bo ste tako nastavili.

namakalni sistemi

Namakalni sistemi so sestavljeni iz cevi, ko so naluknjane in imajo posebne šobe, ki kapljično spuščajo  vodo v tla. Potem so tudi taki sistemi, ki pršijo vodo po zraku naokoli po rastnih. S tem ustvarjajo umeten dež. Nočno deževanje bo namočilo tla in rastline v vašem vrtu točno toliko, kolikor je to potrebno. Vam tega ni treba vedet, ker je sistem povezna v z vremensko postajo in beleži padavine ter sam preračunava, koliko mora zaliti tisti dan.

Dober namakalni sistemi vam bo rešil vrt, rastline, pridelek in vse rastline, ki rastejo dolgo časa, tudi nekaj let, kot so nasadi in drevesa. Če je suša prehuda, potem nimate kaj narediti kot da namakate. Če imate cisterne, v katere  zbirate deževnico, je to še toliko bolj smiselno in zdravo, ker imate tudi vodo zastonj.

Dobri namakalni sistemi bodo tudi rešili težavo, da ni treba izumljati, kako se bo zalivalo med tem, ko boste na dopustu in vas ne bo. Sam sistem bo vse nadzoroval in uravnaval. Vam dejansko nič ni treba narediti kot le prekontrolirati, da sistem dobor dela, kar pa lahko naredite tudi na daljavo, če je sistem priklopljen na wifi.