Vzrok za vedno mrzle noge

Vas rado zebe, imete večkrat mrzle noge, kje si jih ogrejete? Vse nas je že kdaj zeblo v noge, zunaj na sprehodu, v dežju, snegu ali pa tudi doma, med prebiranjem najljubše knjige ali gledanju televizije. Mrzle noge so vsekakor vredne iskanja informacij, ki jih lahko pridobite na tej spletni strani https://www.semos.si/mrzle-noge/ največ problemov z mrzlimi nogami imajo sladkorni bolniki obenem so mrzle noge lahko pokazatelj večjih zdravstvenih stanj.

Poglejmo si simptome, ki so posledica sladkorne bolezni. Ob dlje trajajočem visokem sladkorju ter neustreznem delovanju pri proizvodnji inzulina nastane sladkorna bolezen. Ena najpogostejših polinevropatij, kar pomeni poškodba živca, je diabetična polinevropatija, ki jo povzroči sladkorna bolezen. Lahko je akutna ali klasična, odvisno od pojava nastanka

Razlog za mrzle noge je lahko prav polinevropatija, kar pomeni, da ima bolnik občutek mrzlih nog, čeprav so v resnici tople. Izrazit znak bolezni pa niso le mrzle noge ampak tudi, občutek bolečih nog, mravljinci, občutljivost na dotik, boleče zbadanje, gluhost nog ali celo izguba ravnotežja, občutki stiskanja, obutih nogavic oziroma rokavic. Pri zgodnji diagnozi, ki je ključna vam lahko pomagajo prav mrzle noge s svojim opozorilom, vsekakor je dobro, da se čim prej posvetujete s svojim zdravnikom, saj razlog za vaše mrzle noge morda ni samo zima.

Vsekakor vam k boljšemu počutju pomaga več gibanja, zdrava prehrana, dovolj vitaminov in mineralov pri ohranjanju ravni sladkorja. Pri zdravljenju diabetične polinevropatije, katere posledica so tudi mrzle noge si lahko pomagate z nizkofrekvenčno elektroterapijo, ki ne samo, da stimulira mišice ampak deluje tudi na tkiva v notranjosti oziroma izmenjavo snovi med celicami, kar pomeni, da so obravnavani vsi delčki tkiva ter spodbujeni k skupnemu delovanju. Poiščite si vse potrebne informacije, ter naredite korak k izboljšanju svojega zdravja, saj je le ta predpogoj za uspešno in dolgo življenje.