Markize – odlična zaščita pred pripekajočim soncem

Markize ali tende kakor se jim reče tudi v drugem pomenu so senčila za senčenje teras ali druge zunanje površine kjer bi si želeli imeti zaščito pred vremenskimi vplivi Po navadi jih zasledimo tudi v lokalih kjer se nahajajo večje terase. Več o markizah si lahko preberete na kosec-trade.si/sencila/tende-markize/ .

markize

Markize se štejejo kot del zunanjega pohištva, ki ustvarjajo prijetna razpoloženja , nudi zaščito in senco ter vas skrije pred pogledi sosedov. Kakšen tip senčila bomo imeli je odvisno čisto od vsakega posameznika saj lahko izbiramo različna platna, vzorce in ohišja , ki se popolnoma zlivajo z našim objektom oziroma hišo. Izbiramo lahko med klasičnimi, pol kasetnimi ali kasetnimi tipi sistemov. Markize so od ostalih senčil, ki jih najbolj pogost uporabljamo najbolj obstojne, 10-letno jamstvo pa vam to lahko potrdi saj je večina sestavnih delov izdelanih iz aluminija, ki je prekrit z elektrostatičnim barvilom. Kvadratne cevi so narejene iz jekla, so pocinkane in barvane, platna pa so narejena iz poliestra ali akrila . Markize se v primeru hujših neviht in vetra popolnoma zložijo ter tako ostanejo popolnoma nedotaknjene in nepoškodovane razen pri klasičnih markizah kjer platno ostane na obzorju ter se lahko nekoliko poškoduje.

Za razpiranje in zapiranje markiznega platna pa ohišje vsebuje ročico, ki jo zlahka za vrtite ter namestite svojo tendo po vaših potrebah in željah. Razlik med klasično in kasetno markizo je zelo malo. Kasetne tende imajo samo konstrukcijo narejeno drugače, to pa jim omogoča, da je tkanina ter navijalna cev popolnoma spravljena v “kaseto” kar pomeni, da jim hude vremenske razmere ne morejo do živega. Markizo lahko opišemo kot tendo s podaljšanim oziroma dodatnim lomljenim ostrešjem, ki dodatno ščiti pred sončnimi žarki ko tenda tega ne zmore. Tende ali markize lahko uporabite tudi kot ostrešje za avtomobile in tako nadomestite garažo, kot nenazadnje pa lahko s takimi senčili pokrijete tudi vaš vrt.