Profesionalni inkubator za laboratorij

Profesionalni inkubator lahko srečate povsod, kjer je doma znanost. Je nepogrešljiva oprema v svetu raziskav, medicine, farmacije in analitike živil in v živilski industriji. Inkubator, ki ga potrebuje vsako resno in v tehnološki napredek usmerjeno podjetje lahko najdete na spletni strani https://celab.si/inkubator/. Inkubatorji proizvajalca Memmert so znani po svoji visoki kvaliteti in najboljšemu razmerju med kakovostjo in ceno. Narejeni so upoštevajoč vse najsodobnejše tehnološke smernice in v skladu z vsemi medicinskimi in drugimi zakoni in priporočili. Prav vsaka naprava je zato ustrezno testirana, nosi vse potrebne oznake, njeno brezhibno delovanje pa je potrjeno z najrazličnejšimi zaupanja vrednimi certifikati.

inkubator

Občutljiva in izjemno natančna laboratorijska oprema

Inkubator je naprava, ki se v laboratoriju uporablja za različne naloge pri temperaturah do +80°C. Najpogosteje pa je namenjen prav inkubaciji živih celičnih in drugih kultur pri +37°C. Le te morajo biti nujno pravilno shranjene, saj so zelo občutljive, njihov propad pa pomeni velike izgube za raziskavo in laboratorij. V ta namen so pri proizvajalcu Memmert razvili zelo natančno in precizno tehnologijo nadzora, ki onemogoča kakršnokoli prekoračitev kritičnih temperatur. Te bi namreč pomenile propad najrazličnejših vrst shranjenih vzorcev.

Memmertovi inkubatorji obstajajo v različnih velikostih in zmogljivostih, hkrati pa omogočajo tudi sterilizacijo. Zahvaljujoč odpornemu dvojnemu steklu lahko nadzirate vzorce, brez da bi za to potrebovali odpirati vrata in s tem vplivati na temperaturo v inkubatorju.

Zelo pomembna lastnost te tehnološko dovršene naprave pa je tudi zagotavljanje optimalnega kroženja zraka, tudi ko je komora povsem polna. Oba zmogljivostna razreda, tako osnovni kot tudi plus, imata na voljo nastavljivi ventilator. Tega lahko pri občutljivih vzorcih in vzorcih, ki ne smejo biti izpostavljeni vrtinčenju zraka enostavno izključite. Prav vse površine pa so z vseh strani optimalno usklajene s sistemom naravnega in prisilnega kroženja zraka. Celoten inkubator je izdelan tako, da kar najbolj otimizira in standardizira laboratorijske procese shranjevanja in tako še dodatno olajša samo delo.