Implantat tujek v naših ustih

Kakšno je kaj vaše počutje, ko slišite za zobozdravnika. Sigurno ne najboljše, saj malokdo gre rad tja in to, da redno hodi na preglede. Mislim, da nas je več takih, ki gremo samo tja takrat, ko nas kaj boli. Vsi vemo, da to ni dobro, ker že mala bolečina lahko pomeni izguba zoba. Ko se zgodi izguba zoba je pa za vse nas zelo stresno obdobje. Dobro, da se vse da danes urediti, da lahko dobimo nadomestek. Implantat je tista stvar, ki nadomesti naš zob, ampak do tja je kar lep čas, da ga dobimo. Ampak o tem v nadaljevanju.

Ampak, moramo se zavedati, da nas izguba zoba stane. To pomeni, da bomo morali sami stroške pokriti. Implantat ni najbolj poceni, če lahko to tako rečemo. Tudi cene se kar razlikujejo od zobozdravnika. Seveda se vprašamo, zakaj so cene tako različne. Ker pa so pri nam včasih kar visoke, gre marsikdo po implantat v tujino, kjer so cene včasih nižje.  Na spletni strani lahko preberete bolj podrobno zakaj je implantat včasih tako drag. Zato je tudi najboljše, da redno hodimo k zobozdravniku, da ne bomo rabili nikoli implantata.

implantat

Implantat kaj je , je sigurno vsem jasno. To je naš nadomestek zoba. Ni zob ampak nek koren in ni viden v zgornji strani čeljusti. Na implantat se nato naredi naš umetni zob, da si nekako lažje vse predstavljamo. Implantat je narejen iz takega materiala, da ne dobimo kakšnih alergij ali kaj podobnega. Tujek hitro se ujame k našim ustim ali kako se bi izrazili. Izognemo se lahko tem težavam samo tako, da redno hodimo do zobozdravnika, redno umivamo naše zobe in rešitev je tukaj. Ko pa izgubimo kakšen zob pa lahko samo čakamo na nov zob in da na veliko posegamo v denarnico. Implantat nam bo rešil težavo in zob bo spet tukaj.