Ikonični avtomobili skozi zgodovino

Ikonični avtomobili so znani enako v filmih kot igralci, ki v njih nastopajo, le da ne govorijo ampak dirkajo in cvilijo z gumami, za seboj puščajo prah in sledi ter dim. Te avtomobile skrbno izberejo in jih predstavijo v filmu nato pa postanejo zelo popularni med ljudmi, ki jih hočejo imeti tudi sami. Ikonični avtomobili nastopajo skupaj z igralci in postanejo predmet poželenja gledalcev, zato jih uporabijo kot prodajno reklamo v filmu, ki je izjemno učinkovita, če pogledamo skozi zgodovino.

ikonični avtomobili

Ikonični avtomobili so znani še dolgo po tem, ko se film izteče. Eden najbolj znanih na svetu je gotovo avtomobil Jamesa Bonda agenta 007 iz znanega filma o agentu pod krinko. Njegov avtomobil na primer je bil izjemno neobičajen,. oblikovan vrhunsko in seveda moderen, imel je naprave in funkcije, ki so del znanstvene fantastike pa vendar zelo možne. Ta avtomobil naj bi bil neprebojen, imel skrito orožje in tipala, neverjetno hitrost in vzdržljivost, znal naj bi celo plavati in leteti.

Tudi drugi znani ikonični avtomobili so na  primer in 60 let prejšnjega stoletja, ki pa so se kasneje izdelovali n prodajali. Zelo velikokrat so te avtomobila najprej izdelal iz plastike ter ga v filmu prikazali kot pravega. Izdelovali so jih vsi na sveti, največje države in bili so zanimivi, ker so tehtali četrtino manj kot kovinski avtomobili. Prvi plastični avtomobil je izdlela Henry Ford, kmalu za tem pa še Rusi.

Ikonični avtomobili na primer so bili sojini avtomobili, ki so bili zelo popularni in so bili večinoma izdelani iz plastike razen vitalnih kovinskih delov in detajlov, ki jih ne morejo izdelati iz plastike. Ikonični avti so še dandanes hit in trend in jih ustvarjajo iz leta v leto. Ker pa je znamk in modelov avtomobilov toliko na svetu, se je to malo razvrednotilo in ni več tako očitno kot je bilo nekoč, na primer naš avto Fičo.