Zakaj se odločiti za finančno svetovanje

Finančno svetovanje je za podjetja še kako pomembna storitev, ki jo izvajajo izkušeni finančni svetovalci. In za kaj se zanj odloči vedno več uspešnih podjetnikov? Dobra finančna strategija je namreč ključna za uspeh samega podjetja. Zelo pomembno vlogo pa pri tem odigra zunanji finančni svetovalec, ki mora celostno opraviti svoje naloge. Te združujejo usklajevanje finančnih, računovodskih in davčnih strategij z namenom povečevanja vrednosti podjetja. Če ste torej lastnik podjetja, potem morate vedeti, komu zaupate finančno svetovanje. Izvrstno opravljena storitev vam bo namreč prinesla zares izjemne rezultate.

finančno svetovanje

Odločite se za celostno storitev

Pri podjetju Golcom za vas opravljajo številne poslovne in pravne storitve. Pri finančnem svetovanju je ključno, da se opravi pregled na različnih področjih delovanja organizacije. V ta namen se izvede vse potrebne neodvisne preglede in nato opravi svetovanje na posameznih področjih poslovanja podjetja. Storitve vključujejo pomoč pri izvedbi finančnega in poslovnega prestrukturiranja. Odločitev za celostno storitev pa je tudi edina prava naložba za vaš nadaljnji uspeh v poslovnem svetu.

Pri celovitem obvladovanju finančnih tveganj vam finančni strokovnjaki v prvem koraku naredijo analizo vseh pomembnih področij, ki prispevajo k vašemu uspehu na trgu. Nadaljnje reševanje in izboljšanje samega stanja pa vedno izhaja iz dobljenih rezultatov. Pri teh gre za oceno likvidnostnega tveganja, ki združuje optimizacijo obratnega kapitala, pridobivanje finančnih virov in alternativnih virov financiranja, pomoč pri nadzoru nad denarnimi tokovi in transakcijami. Na podlagi le te se izdela kratkoročni in letni plan denarnih tokov, ki jih je pametno izvesti. Poleg tega pa vam svetujejo tudi pri zagotavljanju solventnosti (optimalna oziroma ustrezna kapitalska struktura) podjetja.

Glavni cilj, ki ga finančno svetovanje mora doseči je optimizacija celotne poslovne strukture. Ker gre za dokaj zapleten in večstopenjski proces je zelo pomembno, da ga zaupate kredibilnemu izvajalcu, ki ima s tega področja veliko znanja in praktičnih izkušenj. Če želite posegati po zvezdah, potem svojemu podjetju privoščite le najboljše.