Kateri brisalci brišejo steklo najboljše?

Brisalci so že veliko časa najboljši izum na avtu, da se lahko vozimo v vsakem vremenu, izumila pa jih je ženska. Princip delovanja brisalcev je še danes enak, kot je bil nekoč. Gre za gumo, ki drgne po sprednjem steklu avta in odstranjuje vodo ter druge ovire na njem, ki preprečujejo, da bi videli ven. Zato so kakovostni brisalci, ki dobro delujejo v vseh vremenskih pogojih, zelo pomembni in take dobite na prejšnji povezavi. Njihovo delovanje se ni spremenilo, so se pa spremenili materiali in tehnologija izdelave. Slovenci imamo posebne brisalce, katere je izumilo slovensko podjetje in brišejo vrhunsko.

brisalci

Inovativni brisalci so izdelani iz kakovostnega silikona in zato ne spokajo. To pomeni, da brišejo ves čas dobro in da so zelo prožni. Taki brisalci zdržijo precej let lahko, če jih ne uporabljate prav veliko in če z njimi ne brišete po zamrznjenem steklu, ki jih lahko uniči. Vendar tudi če zamrznejo, jim to ne škodi, kot tudi ne sonce. Da so inovativni pa je v tem, kako so spodaj odrezani in sicer pravokotno. Zato brišejo popolno, ker drgnejo z zelo majhno površino po steklu ter za sabo puščajo suho steklo, ki se niti ne navlaži z vodo, saj se ta odbija od njega.

Povprečni kakovostni brisalci iz gume lahko zdržijo od enega leta do treh let in jih je treba potem zamenjati, saj guma otrdi in spoka ter ne brišejo več. Ker so spodaj odrezani v špico, zato drsijo po steklu tako, da je med njimi in steklom vedno voda, katere ne morejo zaradi tega dobro pobrisati. Stanejo pa skoraj enako kot kakovostni iz silikona, zato so dejansko s tega zornega kota dražji, ker jih je treba bolj pogosto menjati.

To pa posebej velja za manj kakovostne brisalce, ki zdržijo od enega meseca do enega leta in jih boste velikokrat zamenjali, čeprav niti ne stanejo toliko manj, da bi se splačali.