Anglija je zelo zanimiva država

Anglija je sestavljena iz treh držav in vsaka država imajo zelo zanimivo zgodovino. Država je sestavljena iz Škotske, Irske in Britanije. Večina obiskovalcev Anglije obiščejo London. London je glavno mesto Britanije in je zelo staro mesto. Meto je bilo uradno ustanovljeno v času Rimljanov. V tistih časih so Rimljani London poimenovan Londonium. London je obiskovan zaradi različnih razlogov. Od akademskih do komercialnih razlogov.

Najbolj popularne turistične lokacije v Britanski prestolnici so, Buckinghamska Palača, Londonski Stolp, Big Ben ter London Eye. Anglija ima na splošno veliko zgodovinskih destinacij in atrakcij, večina od teh je v Dublinu, Cardiffu, Edinburghru, Belfastu in Londonu.

Anglija

London Eye je ogromno kovinsko kolo, ki je bilo odrto za obiskovalce leta 2000 v namen praznovanja novega tisočletja. Vstopnica stane 15 funtov na osebo. Razgled iz vrha kolesa vam omogoča ogled celotnega Londona. Vidite lahko celotno reko Thames in vse znamenitosti, kot so Buckinghamska Palače, Big Ben in Londonski stolp. Če imate srečo, lahko na lep sončen dan tudi vidite celotno okolico Londona. To pomeni, da lahko vidite Britanske vasi, ki so od Londona odstranjene 40 kilometrov. Anglija ni velika država, celoten glavni otok lahko prepotujete v osmih urah.

Big Ben je stolp, ki je bil zgrajen pred več kot dvestotimi leti. Stolp je bil včasih del stare kraljeve plače. Leta 1834 se je zgodil velika nesreča, kjer je požar skoraj popolnoma uničil kraljevo palačo. Leta 2017 je bil stolp popolnoma zaprt zaradi obnove. Občina je organizirala veliko prireditev, kjer je ura še zadnjič odbila polno uro, preden so delavci uro popolnoma ustavili. Ura se po ponovno zagnala ob koncu obnove.

Londonski stolp je starodavni stolp iz srednjega veka. V njem se ohranjajo dragulji in krona Kraljeve družine. Anglija ima že od starega srednjega veka zelo znano in prestižno kraljevo družino. Nekatere slavne družine v Angliji imajo družinska drevesa, ki segajo v Rimljanske čase.

V Buckinghamski palači živi celotna kraljeva družina. London je med poroko Catherine Middelton in Princa Williama eno izmed najbolj obiskanih mest v Evropi. Leta 2018 bo mesto tudi postalo zelo popularno, zato se bo letos 19 maja poročil tudi princ Harry.

Tako se bo Angleška Kraljeva družina ponovno povečala. Anglija je ena izmed najstarejših držav v Evropi in ima zato tudi zelo pestro zgodovino. Zgodovina države se začne, še preden so Rimljani našli Britanske otoke. V času Vikingov so bili otoki mnogokrat pod napadom. Med napadi in različnimi invazijami se je avtohtono prebivalstvo zelo mešali s priseljenci. S tem se je počasi tudi razvil stari angleški jezik. Stara angleščina je bila kombinacija matičnega jezika avtohtonega prebivalstva in različnih jezikov priseljencev.