Zavarovanje terjatev na zanesljiv in strokoven način

Zagotovo ste že slišali za storitev zavarovanje terjatev. Gre za zelo pomemben korak, ki posojilodajalca ali različna podjetja učinkovito ščiti pred plačilno nesposobnostjo kupcev. Zanesljivo zavarovanje različnih vrst terjatev vam ponujajo tudi v podjetju ALPHA CREDO d.o.o., kjer se lahko pohvalijo z naprednim znanjem, izkušnjami in številnimi uspešno rešenimi primeri – če se tudi vi odločate za zavarovanje terjatve, potem preglej ponudbo in izberite najboljšega ponudnika na trgu. Podjetje je vodilni specializiran zavarovalni posrednik, ki vam na podlagi analize kreditnih tveganj pripravi najbolj optimalno zavarovalno strategijo glede na vaš poslovni model. Poleg tega pa svojim klientom nudijo strokovno zavarovalno administracijo, ažurno reševanje morebitnih škod in nenehni zavarovalni kontroling. Z njihovim strokovnim pristopom bo zavarovanje terjatev uspešno, za vas ugodno in varno. Poleg klasičnih, se ukvarjajo tudi z izvedbo specifičnih-projektnih poslov, pri tem pa se lahko pohvalijo s številnimi uspešnimi zgodbami.

zavarovanje terjatev

Zakaj se je pametno odločiti za zavarovanje terjatev?

Verjetno se sprašujete, zakaj se je sploh pametno odločiti za zavarovanje terjatev. V bistvu gre za nekakšno zaščito v primeru, da kupec ni (več) plačilno sposoben. To se lahko zgodi zaradi likvidnostih težav ali nastopa insolvenčnega dogodka. V tem primeru vam neporavnane terjatve, skupaj s stroški izterjave, povrne zavarovalnica. Na tak način se uspešno zaščitite pred večjo finančno oziroma poslovno izgubo, sploh v primerih ko govorimo o večjih zneskih.

Da je zavarovanje terjatve uspešno, je zelo pomembno, da vam svetovalec izdela ustrezen in specifičnemu primeru prilagojen zavarovalni program. Ta vam omogoča povsem varno domače in mednarodno poslovanje, tveganja neplačil pa so pri tem prenešena na izbrano kreditno zavarovalnico. Številni poslovneži in podjetja, ki so na tak način že zavarovala terjatve pravijo, da gre za najboljšo alternativo klasičnim oblikam zavarovanja, med katerimi so najbolj poznana avansna plačila, bančne garancije, menice, poroštva in izvršnice.

Zavarovanje plačila se v poslovnem svetu smatra kot enega najbolj pomembnih korakov do uspeha in finančne stabilnosti podjetja. Neplačevanja, zamude, stečaji in prisilne poravnave so namreč izjemno pogosti dogodki, ki se jim je v realnosti praktično nemogoče popolnoma izogniti, hkrati pa prinašajo veliko nepotrebnih stroškov, ki lahko vodijo v hujše probleme. Zato ukrepajte še pravočasno in primerno zavarujte svoje podjetje in stabilnost poslovanja.