Oprema za kampiranje v naravi

Oprema za kampiranje se uporablja, kadar želite oditi z domačimi ali prijatelji na kampiranje ali v gozd. Na voljo imate avto opremo, kline, dodatne palice in še ostalo opremo. Na zalogi imate tudi zunanjo opremo kot so blazine, spalne vreče, podloge, hladilne torbe in še lahko bi se našlo. Na električnih oddelkih imajo adapterje, podalške, naprave z 12-volti kot vse električne vrste opreme za kampiranje.

 

oprema za kampiranje

Vsaka oprema za kampiranje ima tudi svojega proizvajalca. Na spletni strani https://camp-ing.si boste našli vso opremo za kampiranje. Najbolj znani so: Brunner, Umefa, Glamp, Con.ver in še ostali. Na voljo imate šotore, ležalnike, gospodinjske aparate, hladilnike, žare, multimedijo, električne aparate, vodo in sanitarije, predprostore, markize in strehe.

Ko se odpravljamo kampirat z družino ali prijatelji moramo pazit, da česa pomembnega ne pozabimo doma. Najbolj pomembne stvari so to spalna vreča, šotor, vzglavnik, deka, dežnika, hladilna torba, luč, vetrovko ali anorak, kapo, rokavice, vreče za smeti, palice in klini.

Oprema za kampiranje ni za ravno povsod. Recimo, da bi zelo blatno ali, da je preveč snega, da zelo močno pada. Zato se pozanimajte vnaprej kje  bi radi bili na dopust.

Na kampiranje greste lahko v hribe, na otoke, lahko tudi pri vaši hiši, če vam tako ugaja. Vendar kamor se želite odpraviti se pozanimajte kako je tam. Predvsem cenejše kampiranje bi bilo v šotoru, kjer bi bili najbolj v stiku z naravo.

Če še niste bili kampiranju vam priporočamo, da za sabo vzamete: knjige o kampiranju, powerbank za telefone ali revije. Nikakor pa ne razburjajte tamkajšnje živali. Mogoče vam bo na pot prišla tudi kakšna oprema za kampiranje ali kjer koli boste jo vrzite v najbližje smeti ali pa jo uporabite, če je še delujoča.

Vsaka oprema za kampiranje se na lahek način pospravi. Pospravite jih lahko v klet, lopo ali pa na podstrešje, če je dovolj prostora seveda.