Odličen izobraževalni program za microneedling terapevte

Aikon Akademija nudi microneedling izobraževalni program, ki je najbolj priporočano izobraževanje za terapevte na tem področju v Sloveniji. Udeleženci se zanj odločajo zaradi poglobljenega razumevanja kože, celostne obravnave vseh plasti kože, temeljite razlage mehanizma delovanja microneedling terapije, združevanja najboljših praks stroke ter nadstandardne vrednosti in kakovosti, ki presega industrijske standarde. Drugo ime za to terapijo je tudi kolagenska indukcijska terapija.

Izjemna strokovnost za zahtevne kožne probleme

Microneedling terapevti, usposobljeni na Aikon Akademiji so bolj suvereni pri izvajanju tretmajev. Njihova izpopolnjena strokovnost pride še posebej do izraza pri strankah z kompleksnejšimi težavami kože. Z združevanjem najboljših praks teoretičnega znanja, praktičnih prikazov ter osebne podpore Aikon Akademija omogoča udeležencem, da v samo dveh dneh pridobijo znanje, s katerim lahko takoj izboljšajo svoje storitve na področju kolagenske indukcijske terapije.

Microneedling

Zmagovalna kombinacija teorije in prakse

Microneedling strokovni seminar na Aikon Akademiji zagotavlja zmagovalno kombinacijo visoko kakovostnih teoretičnih predavanj in praktičnih delavnic. Izkušeni predavatelji in raziskovalci vodijo udeležence skozi celoten proces, kjer se poudarek daje tako teoriji kot tudi praktičnemu znanju. Udeleženci se aktivno vključijo v delavnice, kjer skupaj delajo na modelih z različnimi težavami kože, vključno z najtežjimi in manj običajnimi primeri. To omogoča praktično utrjevanje znanja na realnih primerih. Seminar poteka dva dneva, pri čemer prvi dan zajema poglobljena teoretična predavanja v obsegu petih ur, medtem ko je drugi dan namenjen intenzivnemu praktičnemu delu, ki traja pet ur ali več.

Seminar vključuje vse potrebno za delo, vključno s študijskim gradivom, Microneedling napravo in iglicami, vprašalnikom in soglasjem stranke (pravno in zakonsko usklajenim) ter certifikatom o opravljenem seminarju. Poleg tega boste prejeli tudi brezplačno individualno svetovanje edukatorja po zaključenem skupinskem tečaju, garancija na napravo (1 leto) in nadomestna naprava v primeru okvare. Kolagenska indukcijska terapija je izjemno učinkovita terapija za pomlajevanje in izboljšanje kože. Ta postopek je že leta priljubljen med dermatologi, saj omogoča obnovo in revitalizacijo kože pri ženskah in moških vseh starosti.

Strokovni seminar ponuja temeljne informacije o anatomiji in fiziologiji kože, klasifikaciji gub in brazgotin, delovanju terapije ter še mnogo več. Svetuje tudi o aktivnih in neaktivnih sestavinah za nego kože ter pravilnem izvajanju postopka za optimalne rezultate.

Postopek za kolagensko indukcijo

Microneedling je popolnoma samostojen postopek za izgradnjo kolagena, ne zahteva uporabe kozmetičnih izdelkov. Ta metoda je najučinkovitejša nekirurška rešitev za odpravo strij, gub, brazgotin, in za obnovo rasti las. Kljub temu pa določene učinkovine, kot so hialuronska kislina, rastni faktorji in C vitamin, med postopkom niso priporočljive, saj lahko povzročijo težave pri celjenju kože. Gre za terapijo za perkutano kolagensko indukcijo, ki s pomočjo iglične terapije spodbuja celjenje kože v različnih plasteh. Pravilno izveden postopek vodi v obnovo celic, tvorbo kolagena in elastina, kar zagotavlja učinkovite rezultate.

Gre za minimalno invaziven postopek, kjer s številnimi drobnimi iglicami prebadamo površino kože. Mikroskopske poškodbe spodbudijo izločanje rastnih dejavnikov ter obnovo kolagena in elastina. Rezultati microneedlinga so odvisni od pravilne izbire nastavitev in tehnike za posamezno področje. Po vsakem posegu pričakujemo zmanjšanje brazgotin ali drobnih gub v območju 10-15%, kar je priporočljivo večkrat ponoviti. Kolagensko indukcijsko terapijo uporabljamo za zmanjšanje brazgotin, aken, strij, plešavosti ter za pomladitev kože.

Po posegu se lahko pojavi rdečica, modrica in oteklina, ki praviloma izgine v nekaj dneh. Redki so dolgotrajni zapleti, pri čemer je najpogostejša med njimi hiperpigmentacija po vnetju. Lahko se kombinira s kemičnim pilingom, HIFU-jem, skin boosterji, botoksom in polnili za doseganje sinergističnih učinkov. Z napravo naredimo več deset tisoč drobnih vbodov skozi površino kože, s čimer spodbudimo naravne procese celjenja v površinskih in srednjih plasteh kože. S tem dosežemo povečanje debeline kože, obnovo celic ter tvorbo kolagenskih vlaken in elastina.

Učinkovitost in varnost microneedlinga

Glede na rezultate znanstvenih raziskav je postopek varen in učinkovit način obnove kože. Učinkovitost in varnost sta odvisni od naprave, tehnike, globine vbodov in lastnosti kože. Pravilno izveden poseg, prilagojen vsakemu posamezniku, zagotavlja zadovoljstvo po posegu, ki je odvisno od pravilnih indikacij in realnih pričakovanj. Histološke preiskave vzorcev kože odvzetih po microneedlingu kažejo znatno povečanje kolagena in odebelitev epidermalne plasti za 40%.