Prednosti originalne Canon kartuše

Canon kartuše je najbolje kupiti originalne, ker bodo te najbolje delovale in bo tudi tiskalnik najdlje zdržal. Vsekakor niso poceni, vendar se splača v njih investirati, predvsem, če tiskate bolj malo. Če pa tiskate veliko, potem bodo Canon kartuše kar velik finančni zalogaj in v tem primeru lahko nabavite nadomestne kartuše, vendar pozor, izjemno previdno izberite ponudnika nadomestnih kartuš, ker imate lahko resne težave s tiskalnim.

Canon kartuše

Če boste izbrali takega dobavitelja, ki uvaža najcenejše možno črnilo nizke kakovosti in tudi ohišja za kartuše, potem se lahko zgodi, da bo taka kartuša popustila med tiskanjem in zalila tiskalnik. V tem primeru je tiskalnik zelo težko rešiti in ga lahko vržete stran. Zato je najbolje nabaviti originalne Canon kartuše, ki so seveda izjemno zanesljive in ne bodo delale nobenih težav.

Drug problem, ki se lahko pojavi pri nadomestnih kartušah pa je čip. Nekatera ohišja za nadomestne kartuše nimajo dovolj dobrega čipa ali pa je napačen in tiskalnik ne bo prepoznal take kartuše. Seveda imajo Canon kartuše zelo zanesljive čipe in ni znano, da bi se kdaj pokvarili. Podjetje Canon je eno prvih na tržišču glede proizvodnje tiskalnikov in je še vedno najkvalitetnejše in vodilno na tem področju, kar se tiče proizvodnje tiskalnikov v za običajno in pisarniško ter domačo uporabo, pa tudi za profesionalno uporabo.

Kadar boste kupovali Canon kartuše, vedno preverite na embalaži, ali os originalne ali ne. Prepoznali pa jih boste tudi po ceni, ker so vsaj polovico dražje od nadomestnih če ne celo več. O tem tudi povprašajte prodajalca. Da bi vaš tiskalnik imel dolgo življenjsko dobo in bi bila slika najbolje natisnjena, se jih splača nabaviti, ker je kar razlika v kakovosti tiska, saj so te kartuše zagotovo najbolje prilagojene prav znamki tiskalnikov Canon, ki ima drugačno tehnologijo brizganja barve skozi šobe kartuš, kot drugi tiskalniki. Po tem se med seboj razlikujejo.