Bučno olje – zdravo in okusno

Ste že slišali, da je bučno olje zdravo in hkrati zelo okusno? Zato izkoristite priložnost in naročite bučno olje na spletni strani kmetije Košec.

Že stari Rimljani so poznali bučno olje in ga dodajali različnim jedem in zelenjavi. Tudi danes ga uživamo v različnih kombinacijah, nekateri ga dodajajo vaniljevemu sladoledu, saj zelena gostljata tekočina vsebuje izredno kompleksen okus, ki je nekaj posebnega v kombinaciji z vaniljo. Spomnimo, da olje iz bučnih semen ni primerno za segrevanje ali toplotno obdelavo. V Sloveniji je še vedno najpogosteje uporabljen kot preliv za različne solate. Hkrati pa lahko nevpadljiv okus naravno pečene ribe obogatimo prav z nekaj kapljicami olja in tržaške omake.

bučno olje

Kakovostno bučno olje vam je zdaj na voljo v spletni trgovini.

Bučno olje je zelo zdravo
Poleg izrazitega okusa je bučno olje zelo zdravo, saj vsebuje veliko omega 3 maščob, kar preprečuje nastanek srčno žilnih obolenj. Prva tako učinkovito znižuje slabi holesterol in uravnava krvni tlak. Bučna semena, iz katerih pridobivajo olje, vsebujejo veliko antioksidantov in so odlično dopolnilno živilo za prečiščevanje telesa, hkrati pa deluje tudi protivnetno, preprečuje in blaži simptome arterioskleroze ter artritisa. Bučno olje se ponaša tudi z bogatim naborom vitaminov, kot so vitamini A, B, C, D, E ter ostalimi minerali, kot so magnezij, kalij, kalcij, cink … Vse omenjene spojine so nujno potrebne za normalno celično delovanje in med drugim sodelujejo tudi pri krepitvi imunskega sistema in upočasnjevanju procesov staranja celic in posledično tudi kože. Vsi proizvodi kmetije Košec ustrezajo strogim standardom kakovosti, tradicionalna receptura pa je zaslužna za svilnato teksturo in prestižen okus 100 % slovenskih bučnih semen.

Zato ne odlašajte in obiščite spletno stran kmetije Košec, ter preizkusite kakovostno bučno olje pridelano iz Slovenskih bučnih semen. Oddajte svoje naročilo in že v nekaj dneh boste lahko uživali v hrani, ki jo boste obogatili s slovenskim bučnim oljem – verjemite navdušeni boste nad okusom in teksturo bučnega olja.