Analize krvi – preverite svoje splošno zdravstveno stanje

Kri je življenjsko pomembna tekočina, ki v sebi skriva številne informacije – s pomočjo analize krvi lahko tako ugotavljamo splošno zdravje posameznika in odkrijemo številne nepravilnosti. Preventiva, ki jo omogoča analiza vam lahko tako reši življenje ali pa vam pove, katere spremembe je potrebno narediti za bolj kakovostno življenje. Vendar pa je pri tem dobro vedeti, kje opraviti analizo krvi, saj mora ta biti izvedena strokovno.

V uveljavljenem zasebnem laboratoriju Adrialab d.o.o. analize krvi opravljajo že vse od leta 1993 in imajo tako s področja diagnostike in analiz številne izkušnje. Svojim strankam ponujajo vrhunske storitve, pri tem pa ves čas pazijo na strokovnost in popolno izvedbo naročenih analiz. Svojo odličnost zagotavljajo z rednim strokovnim usposabljanjem osebja, vrhunsko laboratorijsko opremo in vsakodnevnim izvajanjem notranje kontrole.

analize krvi

Če si želite zares natančne analize krvi in strokovno razlago rezultatov, potem se obrnite na laboratorij Adrialab d.o.o.

Katere analize krvi izvaja laboratorij Adrialab?

V laboratoriju izvajajo različne preiskave krvi, ki klientu povedo različne pomembne informacije o njegovem splošnem zdravju. Odločite se lahko za biokemijske, hematološke in imunokemijske preiskave krvi, preiskave urina in blata ter osnovne teste hemostaze. V primeru, da je potrebno na izbranem vzorcu izvesti določene specifične analize, ki jih sami sicer ne izvajajo, le tega pošljejo v drug ustrezen laboratorij v Sloveniji ali tujini. Pri tem naj poudarimo, da je prav laboratorij Adrialab za določene preiskave edini ponudnik v Sloveniji.

Katere preiskave krvi je potrebno opraviti, se odloči strokovnjak po posvetu z vami. Zato vam svetujemo, da se za vsa konkretna vprašanja obrnete na omenjenega ponudnika laboratorijskih storitev.

Ključen korak: odvzem krvi

Čeprav se na prvi pogled morda niti ne zdi, je najbolj ključen korak za pridobitev ustreznih rezultatov tekom analize prav odvzem krvi. Za laboratorijske preiskave se uporablja venska kri, odvzem pa mora opraviti le strokovno usposobljena oseba. Pri samem postopku je namreč potrebno upoštevati kar nekaj ključnih korakov, sicer so lahko pozneje rezultati napačni. Tako se na primer za odvzem krvi vedno uporablja sistem zaprtega načina ali s tujko vakuteinerski sistem, s katerim se bistveno zmanjša možnost okužbe vzorca, hkrati pa se na ta način vedno odvzame primerna količina krvi za uspešno analizo.

analiza krvi 1

Strokovno usposobljeno osebje bo za vas primerno poskrbelo tudi v primeru, da se med samim odvzemom pojavijo kakršnikoli zapleti. Osebi, ki vam jemlje kri morate takoj povedati če se vam pojavi omotica, vrtoglavica, slabo počutje, šumenje v ušesih ali podobno. Strokovnjaki bodo namreč znali ustrezno ukrepati in tako poskrbeli za vaše dobro počutje. Slednji vam bodo podali tudi vse potrebne informacije in nasvete za nego mesta vboda. Tako boste učinkovito preprečili nastanek hematoma ali vnetja vbodne rane.

Prednosti strokovne analize krvi

Kri oziroma vrednosti krvnih parametrov so zelo dober pokazatelj splošnega zdravstvenega stanja, poleg tega pa odstopanja nakazujejo na morebitne težave in zdravstvene anomalije. Tako lahko še pravočasno ukrepate, spremenite slog življenja ali pa si s pravočasnim zdravljenjem bistveno izboljšate prognozo in okrevanje.

Pomembnost analize krvi je tako zelo velika – zanjo se zato odločite v primeru slabega počutja, ki traja dalj časa ali neobičajnih zdravstvenih sprememb. Zdravje je namreč samo eno, zato pazite nanj in ničesar ne prepuščajte naključju.